Over Ons

VaarGroeP Flevoland is een vereniging waar de gezelligheid voorop staat.
De gemeenschappelijke interesse van de hobby is natuurlijk de basis van dit alles. Dit staat garant voor stabiliteit en een open oor voor andermans (bouw-)probleempjes, zodat men elkaar de helpende hand kan toesteken wanneer dat gewenst is.
Niet iedereen is van alles op de hoogte en ieder lid heeft zo zijn eigen specialiteit, of het nu gaat om houtbouw of kunststof, zeil- of motorschip, een statisch of varend model.
Er zijn leden die veel verstand hebben van elektronica en weer anderen van verven of spuiten.
Ook is er veel kennis aanwezig over modelbouw van marineschepen.

Er van uitgaand dat elk echt schip ook in het klein kan worden nagebouwd en kan varen, wordt er met een grote variatie aan modellen gevaren. Van heel klein tot groot, van goedkoop tot duur en van heel simpel tot zeer ingewikkeld. Sleepboten, plezierjachten, werkschepen, marineschepen en zeilboten varen door elkaar. Ook zijn er leden die voornamelijk statische modellen bouwen, zoals driemasters en statenjachten.

Naast het bouwen van een model uit een bouwdoos zijn er de laatste jaren steeds meer leden die een boot vanaf tekeningen en foto’s bouwen.

Niet alleen modelbouwers van boten en schepen kunnen lid worden van onze modelbouwvereniging. Ook geïnteresseerden in de scheepsmodelbouw kunnen dat.

Het spreekt uiteraard vanzelf dat de eerste bezoekjes aan de vereniging, om eens de sfeer te proeven en kennis te maken met de leden, vrijblijvend zijn.

Wij zijn te vinden aan de Sportlaan 12 te Biddinghuizen!

Reacties zijn gesloten.